صادرات سبزی خشک را می توان یکی از زمینه های در حال رشد صادرات دانست ، به گونه ای که در سال های اخیر بسیاری از مردم عزیز کشورمان رو به صادرات سبزی خشک آورده اند و این افراد روز به روز در حال افزایش نیز هستند.
در ایران عموما عراق ، روسیه ، امارات ، عمان و قطر از محبوبیت بالایی برای صادرات سبزیجات خشک برخوردارند البته صادرات سبزی تازه و منجمد هم از این افزایش محبوبیت مستثنی نیست و شاید افزایش صادرات در آن دسته نیز هستیم.
آمار صادرات سبزی خشک در جهان
مبلغ کل صادرات : 3.8 میلیارد دلار
میزان افزایش 5 ساله ارزش هر واحد: منفی 7
میزان رشد یکساله ارزش هر واحد: منفی 17
میانگین فاصله از کشور وارد کننده: 4380 کیلومتر
توجه فرمایید که این آمار ها مربوط به سال 2020 هستند و علت اصلی کاهش بازار ، شیوع ویروس کرونا می باشد.
برترین کشور های صادر کننده سبزی خشک
- چین : صاحب 55.7 درصد صادرات به ارزش حدودی 2.1 میلیارد دلار
- آمریکا : صاحب 6.2 درصد صادرات به ارزش حدودی 237 میلیون دلار
- آلمان : صاحب 5.1 درصد صادرات به ارزش حدودی 193 میلیون دلار
- هند : صاحب 4.6 درصد صادرات به ارزش حدودی 178 میلیون دلار
- هلند : صاحب 4.2 درصد صادرات به ارزش حدودی 160 میلیون دلار
نمودار صادر کنندگان سبزی خشک
نمودار بالا نشان دهنده ی برترین کشور های صادر کننده سبزی خشک می باشد که همان گونه که می بینید چین با اختلاف بسیار زیادی نسبت به دیگر کشور ها رتبه ی نخست صادرات سبزی خشک را در اختیار دارد به گونه ای که بیشتر از نیمی از کل این بازار در دست چین می باشد.
برترین کشور های وارد کننده سبزی خشک در جهان
ژاپن : صاحب 10.8 درصد واردات به ارزش حدودی 318 میلیون دلار
آلمان : صاحب 9 درصد واردات به ارزش حدودی 266 میلیون دلار
آمریکا : صاحب 8.2 واردات به ارزش حدودی 242 میلیون دلار
چین و هنگ کنگ : صاحب 6.5 درصد واردات به ارزش حدودی 193 میلیون دلار
هلند : صاحب 5.4 درصد واردات به ارزش حدودی 160 میلیون دلار
نمودار وارد کنندگان سبزی خشک
نمودار بالا نشان دهنده ی برترین کشور های وارد کننده سبزی خشک در جهان می باشد ، همانطور که می بینید ژاپن در رتبه ی نخست قرار دارد و پس از آن به ترتیب آلمان ، آمریکا و چین و هنگ کنگ در رتبه های بعدی قرار دارند.
نمودار واردکنندگان سبزی خشک و فاصله آنها از محل تامین
در نمودار بالا شاهد فاصله کشور های وارد کننده سبزی خشک با کشور مبدا هستیم که هر چه کشور در مکان بالاتری از نمودار قرار گرفته باشد نشان دهنده ی فاصله ی بیشتر آن کشور از کشور مبدا می باشد و نکته ی مهم این است که اگر کشوری زیر شعاع 3000 کیلومتر باشد روش های حمل و نقل بسیار پر اهمیت است و توجه بسیار ویژه ای به آن باید کرد و زمانی که تامین کالا صرفا به برخی کشور ها محدود شود ممکن است ناچارا فاصله ی زیادی با صادر کننده پیدا کند.
نکته ی قابل توجه و مهم این است که ایران تا حدود فاصله ی 4000 کیلومتر می تواند حدود 50 کشور را مورد هدف برای صادرات قرار دهد.
نمودار رشد واردات سبزی خشک
در نمودار بالا محور عمودی به ما نشان می دهد که در یک سال گذشته واردات آن کشور چقدر رشد داشته است و بیشترین رشد مربوط به کدام کشور می باشد و در نمودار افقی شاهد رشد 5 ساله گذشته ی کشور ها هستیم و هرچه یک کشور در نمودار افقی جلوتر باشد یعنی در 5 ساله گذشته در واردات سبزی خشک رشد بیشتری داشته است و هرچه به 0 نزدیک تر باشد ینی واردات آن کشور در حال کاهش یافتن است و اگر زیر صفر باشد یعنی بازار واردات سبزی خشک آن کشور در حال افول است ، به طور کلی بهتر است تا کشور های بالا نمودار را برای هدف گذاری انتخاب کنیم .
نکته ی دیگر در این تصویر سایز دایره ها است که نشان دهنده ی میزان بزرگی تجارت سبزی خشک آن کشور است.
پتانسیل صادرات سبزی خشک در ایران
در اینجا برای شما چند نمودار آماده کردیم که با هم می بینیم و در مورد آنها صحبت میکنیم.
نمودار حبابی بهترین کشور ها برای صادرات سبزی خشک از ایران
در نمودار بالا هر کشور به شکل یک دایره نمایش داده شده است و کشور هایی که با هم در یک منطقه قرار دارند نیز هم رنگ می باشد ، در این نمودار هرچه دایره ی پر رنگ تر داخلی بزرگتر باشد یعنی واردات حقیقی در آن کشور بیشتر است و هرچه دایره ی کم رنگ تر حاشیه ای بزرگ تر باشد نمایشگر پتانسیل صادرات سبزی خشک به آن کشور می باشد و درصد هایی که در دایره ها وجود دارد ، درصد پتانسیل صادرات به آن کشور را به ما می گوید.
همانطور که مشاهده می کنید بالاترین پتانسیل صادرات سبزی خشک را برای ایران کشور های عراق و آلمان دارا هستند.
نمودار پتانسیل صادرات سبزی خشک از ایران
*آمار ها و نمودار ها برگرفته از سایت exportpotential
در نمودار بالا ظرفیت صادرات سبزی خشک از ایران به دیگر کشور ها را بررسی می کنیم که به ترتیب بر اساس پتانسیل صادراتی و آسانی معامله با آن کشور ها مرتب شده اند .
در این نمودار ، میزان پهنای خطوط میزان سختی یا آسانی صادرات به آن کشور را نشان می دهد و دایره ها نیز نشان دهنده ی میزان نیاز به واردات هر کشور می باشد. نکته ی دیگر در خواندن این نمودار رنگ هر کشور است که با توحه به منطقه ی آن کشور ، همرنگ با کشور های هم منطقه ی آن انتخاب شده است.
برای مثال می بینید که با اینکه آمریکا پتانسیل واردات سبزی خشک را داراست اما معامله با آنها از ایران سختی زیادی دارد.
مراحل صادرات سبزی خشک
در اینجا به صورت اجمالی اصلی ترین مراحی که باید برای صادرات در نظر بگیرید را بررسی می کنیم.
1) کارت بازرگانی
در مرحله ی نخست باید به فکر گرفتن مجوزات و کارت بازرگانی باشد تا بتوانید درخواست صادراتی ثبت کنید ، البته در شروع کار بسیاری از صادر کنندگان با کارت بازرگانی دیگری شروع کرده و بعد اقدام به گرفتن کارت بازرگانی می کنند.
2) انتخاب طریقه ی صادرات
در اینجا شما می توانید برای صادر کردن از شرکت های بازرگانی استفاده کرده و یا خود اقدام به تاسیس شرکت کنید.
3) پیدا کردن تامین کننده سبزی خشک صادراتی
این مرحله یکی از مهم ترین مراحل می باشد به این علت که قیمت و کیفیت محصول شما را میتوان اصلی ترین دلیل برای پیروزی یا شکست در بازار جهانی دانست به همین دلیل شما عزیزان می توانید در صورت علاقه برای خرید سبزی خشک صادراتی از بازرگانی دراینیک کمک بگیرید تا با کیفیت ترین سبزی خشک را با بهترین قیمت در اختیار شما عزیزان قرار دهیم.
پاپریکا عمده
نعناع خشک عمده
شوید خشک عمده
ترخون خشک عمده
پیاز خشک عمده
سیر خشک عمده
گوجه خشک عمده
شنبلیله خشک عمده
4) پیدا کردن خریدار خارجی
این مرحله نیز بسیار پر اهمیت است ، سعی کنید با دقت بسیار زیادی به جستجوی مشتری خارجی بپردازید و آن ها را انتخاب کنید ، همچنین بازار آن کشور را دقیق بررسی کرده و در مورد رقبای خود اطلاعات کسب کنید و قیمت مناسبی ارائه دهید.
5) نماینده در خارج از کشور
اگر بتوانید با یک معتمد یا یک شرکت بازرگانی در خارج کشور همکاری کنید ، می توانید با آرامش و امنیت بسیار بالاتری معاملات خود را انجام دهید.
6) انتخاب روش حمل و نقل
صادرات روش های حمل و نقل متفاوتی دارد که شامل زمینی ، هوایی و آبی می شود ، شما باید با توجه به هزینه ها ، شرایط محصول و کشور مقصد و همچنین مذاکره با خریدار محصول ، به دقت یک روش حمل و نقل را انتخاب کنید.
7) بسته بندی و ارسال
حتما بسته بندی های مناسبی را برای ارسال در نظر بگیرید تا در مسیر مشکلی برای بارتان پیش نیاید. البته پیشنهاد می شود که به طور کلی بار سبزی خشک صادراتی خود را بیمه کنید تا در برابر حوادث پیش بینی نشده در امنیت باشید.
صادرات سبزی خشک به روسیه
اخیرا در کشورمان شاهد روند رو به رشد صادرات سبزی خشک به روسیه هستیم که استقبال فراوانی از آن شده است ، به همین دلیل تصمیم گرفتیم تا به شکلی کوتاه به صادرات سبزی خشک در روسیه نیز بپردازیم.
شوید خشک صادراتی و جعفری خشک صادراتی را می توان محبوب ترین محصولات ارسالی به روسیه دانست که ایران توان مناسبی در تولید آنها دارد برای مثال در شهر هایی مانند بوشهر ، لرستان و دزفول شاهد تولید گستره جعفری هستیم ، به طور کلی جعفری در نقاط بسیاری تولید می شود اما آب و هوای خنک برای کاشت جعفری مناسب تر است.
مهمترین سبزی خشک صادراتی چیست ؟
سبزیجات در دنیای صادرات و واردات با اچ اس کد ( HS Code ) مخصوص خود یعنی 0712 شناخته می شوند و اگر بخواهیم به طور کلی بیان کنیم باید بگوییم عموم سبزیجات خشک بازار مناسبی دارند اما جعفری و شوید به نسبت سبزیجات دیگر از بازار بهتری نیز برخوردارند.
شوید خشک عمده
سوالات متداول
کد بین المللی ( HS Code ) سبزیجات خشک چیست ؟
اچ اس کد یا همان کد بین المللی مختص به سبزیجات خشک 0712 می باشد.
بزرگ ترین صادر کننده سبزی خشک در جهان کدام کشور است ؟
بزرگ ترین صادر کننده سبزیجات خشک در جهان چین می باشید که بیش از نیمی از کل بازار را در اختیار دارد.
آیا ایران اتحادیه سبزی خشک دارد ؟
خیر متاسفانه در حال اتحادیه ای مربوط به سبزی خشک وجود ندارد اما بعضا امور مربوطه توسط اتحادیه صادر کنندگان خشکبار انجام می شود.
سلام
ببخشید جایی در متن نوشته بودید اچ اس کد سبزیجات خشک
این به چه معناست
سلام جناب شاهرودی
در بازار های جهانی و بین المللی تمام کالا ها را دسته بندی کرده اند و کدی به خصوص را به هر دسته از کالا ها اختصاص داده اند تا با آن کد در بازار های جهانی شناخته شوند.
0712 نیز اچ اس کد مربوط به گروه سبزیجات خشک می باشد که در دنیای تجارت با این کد شناخته می شود.
سلام – شاید Health Standard
با سلام و احترام
ممنون از دیدگاهتون اما اگر بخوام دقیق تر عرض کنم خدمتتون HS مخفف Harmonized System هست که نام ” سامانه هماهنگشده شمارهگذاری کالا ” می باشد. البته خود این نام نیز به نوعی کوتاه تر شده ی نام کامل این سامانه است که Harmonized Commodity Description and Coding System نام دارد.